f  t  t 
18.09.2014
bkline


Slične usluge:

arrow Debitne kartice - stanovništvo


Naša mreža:

arrow Centrala
arrow Filijale
arrow Ekspoziture
arrow Šalteri
arrow Bankomati
arrow POS


Kreditne kartice - stanovništvo

blline

Standard MasterCard je međunarodno prihvaćena kreditna kartica kojom možete plaćati robe i usluge u bilo kom dijelu svijeta, gdje je istaknut znak MasterCard.
Ovu kreditnu karticu može imati svako ko je u stalnom radnom odnosu ili ima stalne izvore primanja, kao i članovi njegove porodice koji na njegovom kartičnom računu mogu imati dodatnu karticu. Kreditnu karticu mogu imati i druge osobe koje na drugi način mogu dokazati da ostvaruju stalne prihode, te osobe koje poloze depozit 100% visine limita kredita.
Standard MasterCard funcionise na principu revolving kredita


Sta je to revolving kredit?
Revolving kreditna kartica vam omogućava trajno korištenje kredita u onoj mjeri koja zadovoljava odredjeni obim vaših potreba. Kada vam nije potreban kredit, izmirujete potrošnju ostvarenu karticom u cjelini i ne plaćate kamatu, a kada je potrebno da se zadužite, sredstva su istog trenutka na raspolaganju. Za razliku od uobičajenog kredita koji koristite i otplaćujete do kraja izmirenja duga, kod revolving kredita, rata koju otplaćujete, umanjena za kamate i naknade, ulazi u kreditnu masu i ta sredstva imate na raspolaganju već sutradan. Stoga vam kartica daje svima tako potreban osjećaj sigurnosti. Uz razumnu pažnju, ovaj instrument će podmiriti većinu vaših uobičajenih potreba bez nervoze. 


Kako vraćam kredit?
Kredit se vraća tako što ste u obavezi da vratite najmanje 5% dugovanog iznosa svakog mjeseca do 20. u mjesecu. Na ostatak kredita se obračunava kamata. Ukoliko do 20. u mjesecu za transakcije plaćanja izmirite sve što ste potrošili, kamata se ne zaračunava. Izuzetak je korištenje gotovine na koje se obracunava kamata od dana podizanja gotovine na bankomatu.
Koji su uslovi dobijanja Standard MasterCard?
- Popunjen zahtjev za izdavanje kartice
- Ako Vaš zahtjev bude odobren, potrebno je lično da preuzmete karticu
- Položene instrumente obezbjeđenja 


Kolika je kamata i maksimalan iznos kredita?
Maksimalan iznos kredita je 10.000,00 KM, a određuje se po kreditnoj sposobnosti podnosioca zahtjeva. Potrošeni iznos se otplaćuje u mjesečnim ratama.
Kamata na potrošena sredstva je 12 % na godišnjem nivou za korisnike koji redovno izmiruju obaveze. Efektivna kamatna stopa je jednaka nominalnoj kamatnoj stopi.


Poručite vašu karticu još danas
Već danas možete poručiti svoju Master ili Maestro karticu. Obratite se u neku od naših filijala i naše ljubazno osoblje će vam pomoći u izboru neke od kartica.

Ukoliko želite prijaviti gubitak kartice ili krađu, provjeriti svoje trenutno raspoloživo stanje ili zatražiti bilo koji informaciju vezanu za vašu platnu karticu, obratite se korisničkom servisu tel. 055/201-862.


blline

mail Imate pitanje u vezi ove teme?
© Bobar banka AD - sva prava zadržana
BOBAR GROUP:    Bobar osiguranje    Bobar radio    Drinatrans    Bobar tours    Elvaco    Autosemberija